Lid worden?

>> English-speaking? Visit our English page here!

Wil je meespelen met deze groep enthousiaste studenten? Lees zeker verder want aan het begin van het semester (maandag 11/02) houden we weer kennismakingsrepetities! Aarzel niet om je in te schrijven, later in het semester kunnen we immers geen nieuwe leden aanvaarden.

Wie kan lid worden?

Iedereen die in Gent studeert en een muzikaal niveau bereikt heeft van hogere graad in de muziekschool (gelijkwaardig door ervaring mag ook) kan lid worden. Het spreekt voor zich dat indien je lid wilt worden, je moet aanwezig kunnen zijn op de repetities, concerten en onze fantastische repetitieweekends!

Wanneer en waar repeteert het GUHO?

De repetities gaan elke maandag van het academische semester door van 20u tot 22u in de Trechterzaal van studentenhuis De Therminal (Hoveniersberg 24, 9000 Gent). Open repetities duren telkens een half uur langer. Tijdens de (universitaire) examenperiodes en vakanties repeteren we dus niet. We geven ieder jaar twee concerten: begin december en begin mei.

Selectieprocedure

Om de balans en kwaliteit in ons orkest te bewaren is er een korte selectieprocedure. Aan het begin van ieder semester houden we altijd een of twee kennismakingsrepetities, waarop alle geïnteresseerden welkom zijn. Als nieuwe muzikant vragen we je vooraf dit aanvraagformulier in te vullen. Hierna laten we je weten wanneer je mag komen voor het kennismakingsgesprek, waar je ervaring en motivatie aan bod komt. Na dit gesprek is er een kort toonmoment, waar je een kort stukje speelt voor de dirigent en iemand uit het bestuur. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, we willen gewoon zien of je durft spelen. Uiteindelijk kan je dan meedoen met de kennismakingsrepetitie en achteraf de muzikanten al wat leren kennen.

We beslissen na de kennismakingsrepetitie of je het GUHO mag komen versterken. Bij deze beslissing zijn in de eerste plaats het gesprek en de kennismakingsrepetitie van belang, het stukje muziek spelen zal van minder belang zijn.

We zijn voornamelijk op zoek naar:

  • Basklarinet
  • Fagotten
  • Trompetten
  • Euphoniums en baritons
  • Slagwerkers

Hoorns, klarinetten, bastuba’s, trombones en contrabas zijn ook van harte welkom. Altsaxofoons en hobo’s zijn ook welkom, maar de plaatsen voor deze instrumenten zijn beperkt. Momenteel laat de balans in ons orkest het ook niet toe om nog een piccolo, dwarsfluit, tenor- of baritonsaxofoon te verwelkomen, maar hou onze site en Facebookpagina in de gaten voor wanneer dit verandert!

Wil je lid worden? Vul dan dit formulier in .

Nog vragen?

Aarzel zeker niet om een mail te sturen naar info@guho.be met je vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *