GEZOCHT: Muzikaal geweld!

Een nieuw semester betekent nieuwe muzikanten in ons orkest! Ben jij student in Gent en speel je een muziekinstrument dat in een harmoniebezetting past, aarzel dan niet om je in te schrijven voor onze kennismakingsrepetities! Vooral euphonium, (bas)tuba, trombone, trompet, fagot, klarinet en percussie zijn meer dan welkom!

Meer info over de aanwervingscriteria en selectieprocedure vind je onder de link ‘Lid worden?‘ op deze website.

Bezoek voor meer info zeker ook onze facebookpagina en bijhorend evenement.

Zet alvast onze kennismakingsrepetities op 12 en 19 februari in je agenda!

 

Winterconcert 2017

Ons semester bereikte op 7 december zijn hoogtepunt. Voor een uitverkochte Eskimofabriek speelden we ons Winterconcert. En dat het goed was! Alles viel in zijn plooien, vooral dan muziek en beeld bij de Pawnshop, een puike prestatie van onze dirigent toch wel. We danken iedereen die aanwezig was, onze muzikanten, het organiserende team en de vele handen die het werk licht(er) hebben gemaakt. Nog steeds een klein beetje in de concertroes beginnen we onze boeken in te duiken en al uit te kijken naar onze volgende challenge: de Bijloke op 8 mei!

Enkele foto’s zijn te zien op onze fotopagina.

Winterconcert – 7/12 *UITVERKOCHT*

Op 7 december 2017 spelen wij ons Winterconcert in de Eskimofabriek. Dit Winterconcert staat in het thema van filmmuziek. Niet de klassiekers, maar meer onbekende parels passeren de revue. Het centrale werk van de avond is The Pawnshop, een stille kortfilm van Charles Chaplin waar Antón Alcalde recentelijk een fantastische soundtrack op componeerde voor harmonieorkest. Verder bestaat het programma uit uitdagende werken gecomponeerd door klinkende namen als Oscar Navarro, Joe Hisaishi en Jerry Goldsmith.

De tickets voor dit concert zijn uitverkocht.

 

Op repetitieweekend in Merkenveld

27 tot 29 oktober was het langverwachte repetitieweekend er weer. Met meer dan 70 muzikanten (een recordje?) trokken we naar Merkenveld in het matig verre Zedelgem met de trein en de bus. Een ware volksverhuizing. Met meer dan 13 uren repetitie hebben we ons goed voorbereid op ons concert, maar tussendoor hadden we natuurlijk ook bakken plezier. Met twee bosspelen hadden we toch onze portie activiteit in de buitenlucht en de fameuze fuif die we ieder weekend houden, was ook meer dan geslaagd. Nu in rechte lijn naar het Winterconcert!

Begeleidend beeldmateriaal is te vinden op onze fotopagina!

GUHO opent het academiejaar

Zondag 8 oktober vonden de festiviteiten voor Iedereen UGent plaats, om de 200ste verjaardag van onze Alma Mater te vieren. Het GUHO was ook present. Ons houtkwintet, saxofoonensemble en gemengde ensemble gaven korte optredens op verschillende plaatsen doorheen de universiteitsgebouwen. Voor ons was het een aparte ervaring om te spelen in de gebouwen waar we normaal gezien komen om les te volgen. En op een zondag niettemin!

Een dag later stonden we in de Aula om de optocht van professoren muzikaal te begroeten bij de feestelijke opening van het academiejaar. Dit is al enkele jaren een constante in ons programma, maar nu was het een nieuwe rector voor wie we mochten spelen. Onze vrienden van het GUK (Gents Universitair Koor) vervoegden ons voor het Io Vivat.

Het academiejaar is bij deze officieel geopend, maar ons GUHO-semester is dat ook: om onze talrijke nieuwe leden te leren kennen deden we een kennismakingsactiviteit. We lieten onze instrumenten thuis en hadden een fijne avond met spel en vertier. We hebben er zin in, het wordt een kanjer van een jaar!

 

Bekijk de foto’s op onze fotopagina.

Concertreis Valencia

Na een bijzonder spectaculair tweede semester konden we dit uitzonderlijke academiejaar afsluiten met een al even memorabele slotactiviteit. Met een vijftigtal enthousiaste muzikanten en een al even enthousiaste dirigent mochten we op concertreis vertrekken naar het prachtige Valencia, dit was tevens de eerste concertreis in de jonge geschiedenis van het GUHO. De reis-werkgroep slaagde erin een zeer gevarieerd programma op te stellen waar inspanning en ontspanning elk uitvoerig aan bod konden komen. De twee geslaagde concerten die we mochten spelen in Ontinyent en Picassent kunnen hierbij ongetwijfeld worden beschouwd als hoogtepunten van de reis. Overdag verkenden we zowel stedelijk als landelijk Valencia met gidsbeurten, stadsspelen, museumbezoeken, strandbezoeken en natuurwandelingen. ’s Avonds genoten we dan weer in de nog nazinderende warmte van al wat gastronomisch Spanje te bieden heeft aan paella en tapas. Na de intensieve warme dagen kon ook de dorst uitvoerig worden gelest met aqua di Valencia, sangria of een frisse cerveza. Met overtuiging kunnen we stellen dat deze concertreis naar Valencia een succes was, ze werd gesmaakt door al onze muzikanten. Met veel plezier kijken we dan ook al uit naar een volgende concertreis, de toon is gezet.

Bezoek ook onze fotopagina voor enkele sfeerbeelden van de reis.

Concertreeks Uni Ducenti

We kregen dit jaar de kans om mee te doen aan een reeks concerten in teken van het 200-jarig bestaan van de UGent en ULiège. Dit was voor ons een ervaring om nooit meer te vergeten; niet alleen mochten we in zalen spelen zoals de Capitole en de Bozar, we leerden ook heel wat nieuwe mensen kennen van het GUK, GUSO, CIMI, CHULG en Continuo. Met alle ensembles samen waren we met een 350-tal muzikanten en mochten we een gevarieerd programma brengen met stukken van onder andere Brahms en Whitacre. Zelf brachten we samen met het GUK “Meridian” van Ola Gjeilo en met alle ensembles samen voerden we de wereldcreatie “Antifoon” uit van Wim Henderickx.
We begonnen de concertreeks in Gent waar we voor een volle Capitole speelden, de dag erop mochten we het Forum in Luik vullen met onze klanken en we sloten afgelopen dinsdag af met een concert in Brussel in de aanwezigheid van onder andere de rectoren van de UGent en ULiège en Koning Filip.

Repetitieweekend Spa 2017

Het repetitieweekend was net iets anders dan de voorgaande. We gingen namelijk op weekend met zo’n 300 man! Samen met het GUSO, GUK, Continuo en twee Luikse orkesten repeteerden we van vrijdagavond tot zondagnamiddag voor het grootse concert “Uni Ducenti” dat we samen, ter ere van het 200-jarig bestaan van de universiteiten Gent en Luik, zullen spelen. Het grootste deel van onze repetitietijd spendeerden we aan antifoon, een muziekwerk dat Wim Hendrickx voor ons heeft geschreven. Antifoon is enige stuk dat alle ensembles samen zullen spelen. Wim Hendrickx was zaterdag zelfs aanwezig om zijn werk tot in de details te bespreken.

De repetities gingen door in Spa, maar het logement was te vinden in Malmedy, een stadje daar niet ver van. Ook daar werden de avonden feestelijk gevierd. Zaterdag was het fuif met als thema ‘1817’, het geboortejaar van de UGent. Er vond wat verbroedering plaats onder de universitaire ensembles. We hoeven u niet te vertellen dat we er opnieuw een super weekend van gemaakt hebben.

Ticketverkoop concert 10 mei Capitole

Op zondag 9 april is het zover, de start van onze ticketverkoop. Voor dit speciale concert zijn er tickets verkrijgbaar via onze site, via de knop tickets. Wees er snel bij want samen met de andere ensembles die dit concert meedoen, zoals het GUK en het GUSO, zal dit concert binnen de kortste keren uitverkocht zijn! Wij hopen alvast u allen te mogen verwelkomen op deze unieke ervaring!

Kaarten verkrijgbaar via uniducenti.be

GUHO viert Dies Natalis!

De Universiteit Gent vierde op 24 maart hun geboortedag, Dies Natalis. Dit jaar beloofde het een éxtra speciale editie te worden, aangezien onze alma mater dit jaar 200 kaarsjes mag uitblazen.

Voor de gelegenheid mochten een klarinetten-, fluit- en saxofoonensemble de academische zitting muzikaal inluiden. De stoet vol hoogstaande academici, met aan het hoofd rector Anne De Paepe, vertrok vanuit het Pand richting de Aula waar onze ensemble tussen de zuilen voor de muzikale verwelkoming zorgden.

Niet enkel op Dies Natalis was het GUHO aanwezig! Ter gelegenheid van het 200-jarige bestaan organiseerde het FK (FaculteitenKonvent) op 14, 15 en 16 maart een spectaculair pop-up event op het studentenplein tussen De Brug en het UFO, met talrijke muzikale acts. Ook daar gaven een blaaskwintet, klarinetten-, saxofoon- en koperensemble het beste van zichzelf op een zonnige donderdagmiddag!