Reis naar de Ardennen

Deze zomer ging weer niet voorbij zonder een reisje naar de andere kant van het land. We gingen al carpoolend in de broeiende hitte naar het mooie landgoed in Nisramont, om daar vijf dagen de toerist in eigen land uit te hangen. Dat landgoed bestond uit8 ha bos, een speeltuin, een uitkijktoren, een bescheiden stulpje van 60 bedden en een spa! Het reisteam had een kajaktocht, brouwerijbezoek, stevige wandeling, feestje, pleinspelenmiddag, bbq en kampvuur voor ons in petto. En de tijd die we nog overhadden (jawel, er was nog tijd over!) vloog voorbij met spelletjes en ontspanning op het landgoed. Het thema was ‘GUHOKRA’: Guho’ers op leeftijd! Hoewel het een reis was zonder repetities (aha, daar komt al die vrije tijd opeens vandaan!), was het een voltreffer. Het musiceren werd enkel gemist door enkele fanatieke koperblazers en een klarinettist, maar aan het kampvuur was hun muzikale input dan weer meer dan welkom.

Een reis hoeft niet ver te zijn om memorabel te zijn! Een dikke merci aan het reisteam voor de leuke week. Het was een heerlijke afsluiter van het jaar.

Con Tempo

Het semester is weer voorbijgevlogen. Drie maanden lang hebben we gerepeteerd aan enkele fijne, zeer dansbare muziekwerken. Het concert van dit semester heette immers Con Tempo. Helemaal in het thema van de hedendaagse – contemporaine – dans die door twee danseressen werd uitgevoerd op de opzwepende dan weer sfeervolle, prikkelende dan weer feestelijke, dromerige dan weer uitbundige muziek. Op 8 mei stond de Bijloke in vuur en vlam.

Openen deden we met de Symphonic Dance No. 3, “Fiesta” van Clifton Williams. Het forse kopergeschal zette meteen de toon voor de rest van de avond. Erna volgde zowaar een reis door geschiedenis en geografie met dansen uit de Ierse, Azteekse en Joodse cultuur, in muziek van James Barnes, Jan Van der Roost en Johan de Meij. De meer klassieke dansen zoals een wals en een tango ontbraken ook niet, met Valse Sacrée van Frédéric Devreese en El tango de Roxanne uit de film Moulin Rouge. Het mag wel duidelijk zijn dat de voeten van het publiek – en van onszelf – niet lang stil konden blijven staan. Zeker tijdens het bisnummer Viva el Litro! van Hardy Mertens ging het dak eraf (bij wijze van spreken tenminste, gelukkig bleef de mooie Bijloke ongedeerd en mogen wij hier nog terugkomen).

Het was één groot feest, dat voor de muzikanten nog even doorging tijdens de zwoele lenteavond. De muzikale apotheose voor dit semester zit erop, maar het was er één om niet te vergeten. Volgende afspraak? 4 december! Wederom in de Bijloke!

Op repetitieweekend in Ruiselede

Het weekend van 16-18 maart waren we uitgeweken naar Ruiselede voor ons repetitieweekend. Zoals ieder semester was dit een weekend dat volledig in het teken stond van samen te repeteren en ons concert voor te bereiden. Maar omdat wij het Guho zijn, gebeurde dit niet zonder de nodige portie spel en vertier. Naast musiceren werden er knuffeldieren koelbloedig vermoord, spelletjes gespeeld, casino’s ontwikkeld, bingoblaadjes gevuld, gefeest in prachtige outfits, koffietjes gedronken en lekker gegeten. Een hele boterham om op één weekend gedaan te krijgen, maar we bedanken onze gezellige kookploeg en weekendteam om het toch maar weer te doen. Dankzij het harde repeteerwerk van onze dirigent, gastdirigent en muzikanten, kunnen we met trots aankondigen dat we volop op schema zitten om er een topconcert van te maken op 8 mei in de Bijloke! We hopen dat het er snel mag zijn! Con Tempo!

Het weekend voordien ging ook niet zonder Guho-activiteiten voorbij. We hadden de eer om enkele van onze muzikanten naar Antwerpen te sturen om te spelen op het benefietconcert van Classics Against Cancer. Een dikke proficiat aan ons blazerskwintet van Alyssa, Laurens, Sophie, Mathias en Roeland! Het was blijkbaar zo mooi dat het publiek geen idee had dat het om amateurmuzikanten ging. We zijn fier op zo’n muzikale kanjers in ons orkest!

GEZOCHT: Muzikaal geweld!

Een nieuw semester betekent nieuwe muzikanten in ons orkest! Ben jij student in Gent en speel je een muziekinstrument dat in een harmoniebezetting past, aarzel dan niet om je in te schrijven voor onze kennismakingsrepetities! Vooral euphonium, (bas)tuba, trombone, trompet, fagot, klarinet en percussie zijn meer dan welkom!

Meer info over de aanwervingscriteria en selectieprocedure vind je onder de link ‘Lid worden?‘ op deze website.

Bezoek voor meer info zeker ook onze facebookpagina en bijhorend evenement.

Zet alvast onze kennismakingsrepetities op 12 en 19 februari in je agenda!

 

Winterconcert 2017

Ons semester bereikte op 7 december zijn hoogtepunt. Voor een uitverkochte Eskimofabriek speelden we ons Winterconcert. En dat het goed was! Alles viel in zijn plooien, vooral dan muziek en beeld bij de Pawnshop, een puike prestatie van onze dirigent toch wel. We danken iedereen die aanwezig was, onze muzikanten, het organiserende team en de vele handen die het werk licht(er) hebben gemaakt. Nog steeds een klein beetje in de concertroes beginnen we onze boeken in te duiken en al uit te kijken naar onze volgende challenge: de Bijloke op 8 mei!

Enkele foto’s zijn te zien op onze fotopagina.

Winterconcert – 7/12 *UITVERKOCHT*

Op 7 december 2017 spelen wij ons Winterconcert in de Eskimofabriek. Dit Winterconcert staat in het thema van filmmuziek. Niet de klassiekers, maar meer onbekende parels passeren de revue. Het centrale werk van de avond is The Pawnshop, een stille kortfilm van Charles Chaplin waar Antón Alcalde recentelijk een fantastische soundtrack op componeerde voor harmonieorkest. Verder bestaat het programma uit uitdagende werken gecomponeerd door klinkende namen als Oscar Navarro, Joe Hisaishi en Jerry Goldsmith.

De tickets voor dit concert zijn uitverkocht.

 

Op repetitieweekend in Merkenveld

27 tot 29 oktober was het langverwachte repetitieweekend er weer. Met meer dan 70 muzikanten (een recordje?) trokken we naar Merkenveld in het matig verre Zedelgem met de trein en de bus. Een ware volksverhuizing. Met meer dan 13 uren repetitie hebben we ons goed voorbereid op ons concert, maar tussendoor hadden we natuurlijk ook bakken plezier. Met twee bosspelen hadden we toch onze portie activiteit in de buitenlucht en de fameuze fuif die we ieder weekend houden, was ook meer dan geslaagd. Nu in rechte lijn naar het Winterconcert!

Begeleidend beeldmateriaal is te vinden op onze fotopagina!

GUHO opent het academiejaar

Zondag 8 oktober vonden de festiviteiten voor Iedereen UGent plaats, om de 200ste verjaardag van onze Alma Mater te vieren. Het GUHO was ook present. Ons houtkwintet, saxofoonensemble en gemengde ensemble gaven korte optredens op verschillende plaatsen doorheen de universiteitsgebouwen. Voor ons was het een aparte ervaring om te spelen in de gebouwen waar we normaal gezien komen om les te volgen. En op een zondag niettemin!

Een dag later stonden we in de Aula om de optocht van professoren muzikaal te begroeten bij de feestelijke opening van het academiejaar. Dit is al enkele jaren een constante in ons programma, maar nu was het een nieuwe rector voor wie we mochten spelen. Onze vrienden van het GUK (Gents Universitair Koor) vervoegden ons voor het Io Vivat.

Het academiejaar is bij deze officieel geopend, maar ons GUHO-semester is dat ook: om onze talrijke nieuwe leden te leren kennen deden we een kennismakingsactiviteit. We lieten onze instrumenten thuis en hadden een fijne avond met spel en vertier. We hebben er zin in, het wordt een kanjer van een jaar!

 

Bekijk de foto’s op onze fotopagina.

Concertreis Valencia

Na een bijzonder spectaculair tweede semester konden we dit uitzonderlijke academiejaar afsluiten met een al even memorabele slotactiviteit. Met een vijftigtal enthousiaste muzikanten en een al even enthousiaste dirigent mochten we op concertreis vertrekken naar het prachtige Valencia, dit was tevens de eerste concertreis in de jonge geschiedenis van het GUHO. De reis-werkgroep slaagde erin een zeer gevarieerd programma op te stellen waar inspanning en ontspanning elk uitvoerig aan bod konden komen. De twee geslaagde concerten die we mochten spelen in Ontinyent en Picassent kunnen hierbij ongetwijfeld worden beschouwd als hoogtepunten van de reis. Overdag verkenden we zowel stedelijk als landelijk Valencia met gidsbeurten, stadsspelen, museumbezoeken, strandbezoeken en natuurwandelingen. ’s Avonds genoten we dan weer in de nog nazinderende warmte van al wat gastronomisch Spanje te bieden heeft aan paella en tapas. Na de intensieve warme dagen kon ook de dorst uitvoerig worden gelest met aqua di Valencia, sangria of een frisse cerveza. Met overtuiging kunnen we stellen dat deze concertreis naar Valencia een succes was, ze werd gesmaakt door al onze muzikanten. Met veel plezier kijken we dan ook al uit naar een volgende concertreis, de toon is gezet.

Bezoek ook onze fotopagina voor enkele sfeerbeelden van de reis.

Concertreeks Uni Ducenti

We kregen dit jaar de kans om mee te doen aan een reeks concerten in teken van het 200-jarig bestaan van de UGent en ULiège. Dit was voor ons een ervaring om nooit meer te vergeten; niet alleen mochten we in zalen spelen zoals de Capitole en de Bozar, we leerden ook heel wat nieuwe mensen kennen van het GUK, GUSO, CIMI, CHULG en Continuo. Met alle ensembles samen waren we met een 350-tal muzikanten en mochten we een gevarieerd programma brengen met stukken van onder andere Brahms en Whitacre. Zelf brachten we samen met het GUK “Meridian” van Ola Gjeilo en met alle ensembles samen voerden we de wereldcreatie “Antifoon” uit van Wim Henderickx.
We begonnen de concertreeks in Gent waar we voor een volle Capitole speelden, de dag erop mochten we het Forum in Luik vullen met onze klanken en we sloten afgelopen dinsdag af met een concert in Brussel in de aanwezigheid van onder andere de rectoren van de UGent en ULiège en Koning Filip.