Con Tempo

Het semester is weer voorbijgevlogen. Drie maanden lang hebben we gerepeteerd aan enkele fijne, zeer dansbare muziekwerken. Het concert van dit semester heette immers Con Tempo. Helemaal in het thema van de hedendaagse – contemporaine – dans die door twee danseressen werd uitgevoerd op de opzwepende dan weer sfeervolle, prikkelende dan weer feestelijke, dromerige dan weer uitbundige muziek. Op 8 mei stond de Bijloke in vuur en vlam.

Openen deden we met de Symphonic Dance No. 3, “Fiesta” van Clifton Williams. Het forse kopergeschal zette meteen de toon voor de rest van de avond. Erna volgde zowaar een reis door geschiedenis en geografie met dansen uit de Ierse, Azteekse en Joodse cultuur, in muziek van James Barnes, Jan Van der Roost en Johan de Meij. De meer klassieke dansen zoals een wals en een tango ontbraken ook niet, met Valse Sacrée van Frédéric Devreese en El tango de Roxanne uit de film Moulin Rouge. Het mag wel duidelijk zijn dat de voeten van het publiek – en van onszelf – niet lang stil konden blijven staan. Zeker tijdens het bisnummer Viva el Litro! van Hardy Mertens ging het dak eraf (bij wijze van spreken tenminste, gelukkig bleef de mooie Bijloke ongedeerd en mogen wij hier nog terugkomen).

Het was één groot feest, dat voor de muzikanten nog even doorging tijdens de zwoele lenteavond. De muzikale apotheose voor dit semester zit erop, maar het was er één om niet te vergeten. Volgende afspraak? 4 december! Wederom in de Bijloke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *