GUHO opent het academiejaar

Zondag 8 oktober vonden de festiviteiten voor Iedereen UGent plaats, om de 200ste verjaardag van onze Alma Mater te vieren. Het GUHO was ook present. Ons houtkwintet, saxofoonensemble en gemengde ensemble gaven korte optredens op verschillende plaatsen doorheen de universiteitsgebouwen. Voor ons was het een aparte ervaring om te spelen in de gebouwen waar we normaal gezien komen om les te volgen. En op een zondag niettemin!

Een dag later stonden we in de Aula om de optocht van professoren muzikaal te begroeten bij de feestelijke opening van het academiejaar. Dit is al enkele jaren een constante in ons programma, maar nu was het een nieuwe rector voor wie we mochten spelen. Onze vrienden van het GUK (Gents Universitair Koor) vervoegden ons voor het Io Vivat.

Het academiejaar is bij deze officieel geopend, maar ons GUHO-semester is dat ook: om onze talrijke nieuwe leden te leren kennen deden we een kennismakingsactiviteit. We lieten onze instrumenten thuis en hadden een fijne avond met spel en vertier. We hebben er zin in, het wordt een kanjer van een jaar!

 

Bekijk de foto’s op onze fotopagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *