Over het GUHO

Het Gents Universitair Harmonie Orkest (GUHO) werd in 2009 opgericht. De zoektocht om een gedreven dirigent te vinden werd succesvol beƫindigd in oktober van dat jaar, waarna het orkest zijn muzikaal bestaan kon inluiden met een allereerste repetitie. Een veertigtal jonge muzikanten, afkomstig uit alle uithoeken van het Gentse studentenleven, werden die avond meteen meegetrokken in het enthousiasme en de ambitie die het orkest nog steeds drijft.

Anderhalf semester lang werd iedere maandag druk gemusiceerd. Tijdens die periode evolueerde de groep studenten, mede dankzij een erg succesvol repetitieweekend, richting een volwaardig orkest.

Op 1 april 2010 werd dit bewezen met het allereerste concert van het GUHO in een overvolle Parnassuskerk. Dit succes overtuigde zowel muzikanten als publiek en zorgde voor een enthousiast verderzetten van dit project.

Intussen loopt het achtste levensjaar van dit orkest en bruist het nog steeds van de ambitie. Een volwaardig bestuur dat samengesteld is uit enthousiaste leden zorgt voor de dagelijkse werking van het orkest. Er worden twee vaste concerten per jaar gegeven: een Winterconcert om het eerste semester af te sluiten en een tweede concert in mei dat steeds op een andere manier ingevuld wordt. De laatste jaren komen daar nog concerten voor een goed doel, voor de UGent of een optreden op de Gentse Feesten bij. Daarnaast worden er ook repetitieweekends, culturele uitstappen, teambuilding activiteiten, en nog veel meer georganiseerd.

Dit alles zorgt ervoor dat het GUHO in 2018 bestaat uit een enthousiaste groep van ongeveer tachtig jonge muzikanten die ernaar streven om samen met veel plezier en op niveau te musiceren.