Dirigent

Dimitri Bracke (°1981) studeerde in 2004 af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen voor zowel klarinet als directie. Hij kreeg daar les van onder andere Walter Boeykens, Dirk De Caluwé en Jan Hadermann. Later volgde hij directie bij Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht waar hij in 2015 cum laude het masterdiploma behaalde.

Dimitri was dirigent bij Harmonieorkest Animato Hamme, Harmonieorkest De Pinte en de Koninklijke Harmonie De Kunstvrienden Sint-Niklaas. Sinds de oprichting van het GUHO (Gents Universitair Harmonie Orkest) in 2009 dirigeert hij dit jeugdig orkest. Daarnaast dirigeert hij ook de KH De Kunstvrienden uit Sint-Eloois-Winkel. Dimitri is als docent directie verbonden aan de academies van Gentbrugge en Willebroek.

Hij is een veelgevraagd gastdirigent, jurylid en coach in binnen- en buitenland. Dimitri is sinds 2004 lid van de artistieke stuurgroep en de repertoirecommissie bij VLAMO. Hij zet zich graag in voor de ontwikkeling en verspreiding van degelijk repertoire voor harmonieorkest alsook de bewaring van het originele repertoire.

Neem gerust nog een kijkje op zijn website of Facebookpagina!