Meespelen?

AANKONDIGING

Aan alle geïnteresseerde muzikanten: de kennismakingsrepetities voor dit semester zijn ondertussen afgelopen.
Hierdoor kunnen we dus even geen nieuwe muzikanten meer ontvangen. Maar niet getreurd!
Houd onze website en Facebookpagina in het oog, zodat je volgend semester zeker langs kunt komen.

VOOR WIE?

Het GUHO is een orkest voor iedereen die in Gent studeert en de hogere graad in de muziekschool heeft bereikt, of een gelijkwaardig muzikaal niveau heeft door ervaring. Als je lid wil worden, spreekt het voor zich dat je verantwoordelijkheidszin toont en actief deel uitmaakt van het orkest. Dat betekent aanwezig zijn op de repetities en ons repetitieweekend (dat overigens de max is)!

WAAR EN WANNEER?

GUHO-repetities gaan elke maandag van het academische semester door van 20.00 tot 22.00 uur in de Trechterzaal, op het hoogste verdiep van Studentenhuis de Therminal (Hoveniersberg 24, 9000 Gent). Kennismakingsrepetities gaan door van 20.00 tot 22.30 uur.

Aangezien het GUHO een universitaire studentenvereniging is, volgen wij de academische kalender van de Universiteit Gent. Tijdens de universitaire examenperiodes en vakanties repeteren we dus niet. We geven elk jaar minstens twee concerten: begin december en begin mei.

SELECTIEPROCEDURE

Als je tot hier bent geraakt: top! Het GUHO kan niet wachten om je in het orkest te ontvangen. Om de balans en kwaliteit in ons orkest te bewaren, houdt het GUHO een korte, verplichte selectieprocedure. Deze vindt plaats tijdens de eerste twee weken van het semester, telkens vóór de kennismakingsrepetitie. Op die repetitie zijn alle geïnteresseerden welkom.

Waaraan kan je je verwachten?

  • Een kennismakingsgesprek: tijdens deze korte babbel willen we jou beter leren kennen, en peilen we enerzijds naar je motivatie en ervaring, en anderzijds naar je verwachtingen over het GUHO.
  • Een auditie: je bereidt een kort stukje muziek naar eigen keuze voor en laat het beste van jezelf zien op gebied van klank, techniek en muzikaliteit! Dit hoeft helemaal niet lang of heel moeilijk te zijn. Het belangrijkste is dat je durft spelen.
  • Een kennismakingsrepetitie: vervolgens neem je deel aan de repetitie en leer je de andere muzikanten kennen. En achteraf is er nog tijd om na te praten aan de optionele, maar sterk aan te raden bar ;-).

Elke muzikant in het GUHO weet: zo’n auditie kan de nodige stress met zich meebrengen. Dat is alleszins niet onze bedoeling! De audities zijn in de eerste plaats een tool om ons orkest samen te stellen en te waken over muzikale balans. Je auditie en het voorafgaande gesprek wordt trouwens afgenomen door Dimitri, onze dirigent, en enkele muzikanten uit het GUHO – studenten net zoals jij dus!

Na de kennismakingsrepetities beslissen we of je officieel bij het GUHO kan komen repeteren. Bij deze beslissing zijn in de eerste plaats de motivatie en de inzet tijdens de repetitie van belang, en is de auditie zelf van minder belang.

IK BEN GEÏNTERESSEERD! WAT NU?

Super!! Allereerst vul je dan ons inschrijvingsformulier in. Die vind je onderaan deze pagina of hier in een nieuw tabblad. Daarna contacteren wij je zelf op het ingevulde e-mailadres, en laten we je weten om hoe laat je kennismakingsgesprek en auditie is. Hou voor dit mailtje zeker ook je spamfolder in de gaten!

PRAKTISCHE INFORMATIE (COVID-19)

We doen er alles aan om de open repetities en audities te laten doorgaan (volledig volgens de corona maatregelen). Om jullie veiligheid te garanderen, zullen we het orkest in twee groepen moeten opsplitsen. Jullie kennismakingsrepetitie en auditie zal dus ofwel doorgaan op 27/9 ofwel op 4/10.

Meer informatie en de datum/tijdstip van deze repetitie en auditie zal (na jullie inschrijving) via mail worden meegedeeld. De auditie vindt normaal plaats net voor de repetitie, die zal doorgaan van 20u tot 22u.

NOG VRAGEN?

Aarzel zeker niet om ons een mailtje sturen met je vragen. We bijten niet ;-)! Je kan ons bereiken op info(at)guho.be.