Opnames

HERBELEEF ENKELE GUHO-CONCERTEN!

Voor meer opnames verwijzen we u graag door naar onze YouTubepagina.

Timelapse

Op 10 mei 2022 kon het GUHO eindelijk, na 2 jaar uitstel om gekende redenen, hun 10-jarig jubileum vieren in de Bijloke van Gent. Twee werken gingen die avond in première: 'Tetraktys' en 'The Evil God and The Dance of The Pagan Monsters'. 'Tetraktys' werd geschreven door Klaas Coulembier, ter ere van ons 10-jarig bestaan. Het getal '10', 'GUHO' en de initialen van onze dirigent Dimitri Bracke zitten op een goed doordachte manier verwerkt in het stuk. 'The Evil God and The Dance of The Pagan Monsters' werd gecomponeerd door Obe Vermeulen, een jonge talentvolle componist die muzikant is bij het GUHO. Het werk is een bewerking op het tweede deel van de scytian suite van Prokofiev.

CONCERTO FOR GROUP AND ORCHESTRA - Jon Lord, arr. Jos van de Braak

Op 5 december 2019 voerde het GUHO het concertprogramma '1969' uit. We speelden onder andere het Concerto for Group and Orchestra van Jon Lord, medeoprichter van de Engelse rockband Deep Purple. We werkten samen met Ruben Degeest (zang & basgitaar), Thomas De Schepper (gitaar), Jan Borré (Hammondorgel) en Bert D'Hondt (drums) om dit knallende werk in drie delen te brengen.

INTERCITY

Op 8 mei 2019 stond met 'Intercity' alles in het teken van steden rond de wereld. We speelden onder andere Perthshire Majesty (Samuel R. Hazo), Postcard from Buenos Aires (Dirk Brossé) en Parade of the Slave Children (John Williams, arr. Walker).

UNI DUCENTI

In 2017 vierden zowel de Universiteit Gent als de Université de Liège hun 200ste verjaardag. Om dat jubileum te vieren, sloegen de muzikale ensembles van de twee universiteiten de handen in elkaar om de concertreeks 'Uni Ducenti' te brengen. Eerst in het Capitole in Gent, dan in het Forum in Luik en een laatste keer in de BOZAR in Brussel, in aanwezigheid van Koning Filip. Het GUHO werkte hiervoor samen met de Gentse ensembles GUSO, GUK en Continuo, en het Luikse koor en symfonisch orkest. Het GUHO bracht samen met het GUK 'Meridian' van Ola Gjeilo, en participeerde in 'Antifoon' van Wim Henderickx, de apotheose met alle ensembles samen.

WINTERCONCERT 2016

Op 14 december 2016 speelde het GUHO een gevarieerd winterconcert. Zo passeerden onder andere Grand Fanfare (Giancarlo Castro d'Addona), Music from 'The Incredibles' (Michael Giacchino, arr. Bocook) en Godzilla Eats Las Vegas! (Eric Whitacre) de revue.